Girice
Objavljeno 14.10.2010 u 11:18:29 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 50298 puta
Način pripremeAko su girice zamrznute otopiti ih u hladnoj slanoj vodi.Ponovo ih isprati. Kada su otopljene jednostavnim potezom odvojiti glave i dio utrobe koji ste povukli prilikom kidanja glave (girice će imati boji ukus i neće biti gorke, bolje će biti pečene). Posoliti ih i uvaljati u bijelo brašno. Redati ih na pleh, jednu do druge. Pleh treba da bude namazan tanko uljem (najbolje maslinovim). Kada smo poredali girice, malo ih poprskati uljem odozgo. Girice staviti u već zagrijanu rernu na najviši nivo, znači blizu gornjeg grijača, na temperaturi oko 220°C pa peći do željene hrskavosti. Na ovaj način prženje girica je mnogo ekonomičnije. |
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: