Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Gibanica

Gibanica

Objavljeno 07.09.2011 u 17:42:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 17151 puta

kore umakati u fil od sira i redati u tepsiju.

Način pripreme

Sir izgnječiti pa dodati jaja, kiselu vodu i ulje.

Puterom namazati dno tepsije i staviti tri kore.

Ostale kore umakati u fil od sira i redati u tepsiju.
Na kraju pokriti jednom cijelom korom, a ostatak putera isjeći na tu koru.

Peći na temperaturi od 200°C oko 55 minuta.

Služiti tolo uz jogurt.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Gibanica
1kg
kora jufki
1kg
mladog sira
šest
jaja
500ml
kisele vode
jedan
puter
jedna
šoljica ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013