Recept je pregledan: 12598 puta
Način pripremeMargarin, jaja i oba šećera izmiksati na pjenasto. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i aromu.Sve ponovo miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice). Backform premazati margarinom i na tanko posuti brašnom, masu uliti i lopaticom površinu mase poravnati. Biskvit peći na 160°C. Dok se biskvit peče, pripremati puding. Obje vrećice pudinga i 100g šecera skuhati sa 800ml mlijeka. Kuhan puding ostaviti na stranu da se hladi. Puter miksati i dodavati hladan buding, kašiku po kašiku. Utrošiti sav puding i miksati da se dobije glatka krema. Krem staviti u frižider na 1-2h da se ohladi. Hladan biskvit pažljivo presjeći horizontalno dva puta, tako da se dobiju tri kruga iste debljine. Donji krug premazati trećinom krema. Preko stavit srednji krug, pa premazati polovinom krema i na kraju preklopiti gornjim krugom. Ostatkom krema premazati cijeli kolač. Krokantom posuti unutarnju i vanjsku stranu kolača. Slatko vrhnje i kremfix izmiksati na čvrsto. Pripremljeno vrhnje naliti u plastičnu vrećicu sa odgovarajućim zvijezdanim nastavkom, i površinu kolača ukrasiti. Kandirane višnje staviti preko kao što je na slici. Kolač ostaviti na par sati u frižider, a ponajbolje preko noći da odstoji! Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: