Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Frankfurtski vijenac

Frankfurtski vijenac

Objavljeno 24.01.2015 u 09:58:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 9631 puta

Izvrsnog ukusa i izgleda.

Način pripreme

Margarin, jaja i oba šećera izmiksati na pjenasto. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i aromu.

Sve ponovo miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).

Backform premazati margarinom i na tanko posuti brašnom, masu uliti i lopaticom površinu mase poravnati.

Biskvit peći na 160°C.



Dok se biskvit peče, pripremati puding.

Obje vrećice pudinga i 100g šecera skuhati sa 800ml mlijeka.

Kuhan puding ostaviti na stranu da se hladi.

Puter miksati i dodavati hladan buding, kašiku po kašiku.

Utrošiti sav puding i miksati da se dobije glatka krema. Krem staviti u frižider na 1-2h da se ohladi.



Hladan biskvit pažljivo presjeći horizontalno dva puta, tako da se dobiju tri kruga iste debljine.

Donji krug premazati trećinom krema. Preko stavit srednji krug, pa premazati polovinom krema i na kraju preklopiti gornjim krugom.

Ostatkom krema premazati cijeli kolač.

Krokantom posuti unutarnju i vanjsku stranu kolača.



Slatko vrhnje i kremfix izmiksati na čvrsto.

Pripremljeno vrhnje naliti u plastičnu vrećicu sa odgovarajućim zvijezdanim nastavkom, i površinu kolača ukrasiti. Kandirane višnje staviti preko kao što je na slici.

Kolač ostaviti na par sati u frižider, a ponajbolje preko noći da odstoji!

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
tri
jaja
250g
margarina (rama)
150g
šećera
375g
brašna
jedan
prašak za pecivo
jedan
vanilla šećer
-
aroma okusa vanille
Krem
800ml
mlijeka
dvije
vrećice vanilla pudinga
100g
šećera
250g
putera
Dekoracija
200g
krokanta od lješnjaka
200ml
slatkog vrhnja
jedna
vrećica kremfixa
osam
kandiranih višnji
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013