Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Francuske krofne-Spritzkuchen

Francuske krofne-Spritzkuchen

Objavljeno 12.11.2014 u 12:42:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 12482 puta

Za one koji vole krofne.

Način pripreme

U šerpi prokuhati mlijeko, so i puter. Zatim dodati brašno pa zamijesiti tijesto (kao puru). Miijesiti sve dok se tijesto počne odvajati od šerpe.

Ohlađenom tijestu dodavati jedno po jedno jaje i miksati. Miksati sve dok se masa dobro ujedini da se dobije glatka masa.

Od backpapira izrezati dva ili vise kvadratića cca 10x10cm.

Tijesto staviti u vrećicu ili spricu za tulumbe. Kružno istiskati na svaki kvadratić papira (okrenute na dole kao što je na slici)

Stavljati u vruće ulje. Posle par sekundi štipaljkom za meso lagano odvajati papiriće. Krofne pržiti ih sa obje strane. Pržene krofne stavljati na kuhinjski papir da upije preostatak-višak masnoće.

Glazura: šećer u prahu, limunov sok, mlijeko i vanilla ekstart, sve ujediniti, pa kašikom dobro mijesiti da se dobije glatka glazura. Hladne krofne površinu utapati u glazuru i stavljati ih na platu za kolače.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
250ml
mlijeka
60g
putera
-
prstohvat soli
150g
brašna
četiri
jaja
-
ulje za prženje
Glazura
200g
šećera u prahu
dvije
kašike soka od limuna
dvije
kašike mlijeka
jedan
ekstrat vanille
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013