Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Flambirane kruške sa grožđicama

Flambirane kruške sa grožđicama

Objavljeno 23.01.2012 u 17:25:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 6529 puta

Istodobno zagrijati grožđice i rum.

Način pripreme

Oljuštiti kruške, ostaviti ih cijele i poklopljene ih kuhati na laganoj vatri u zašećerenoj vodi sa dodatkom vanilijoe.

U međuvremenu u toploj vodi oprati grožđice.
Ocijediti ih i staviti da se moče u rumu.

Kruške poslagati u vatrostalnu zdjelu u kojoj će se i uslužiti.

Posuti ih šećerom i vanilijom i staviti 5 minuta u toplu rernu.

Istodobno zagrijati grožđice i rum.
Izvući zdjelu s kruškama iz rerne, preliti ih rumom i grožđicama, pa zapaliti.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Flambirane kruške sa grožđicama
šest
krušaka
150g
šećera
jedna
vrećica vanilinog šećera
tri
čaše vode
100g
grožđica
jedna
čaša ruma
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013