Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Fišeci od mortadele

Fišeci od mortadele

Objavljeno 21.02.2012 u 11:16:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Sir i namazi Google+ account

Recept je pregledan: 5267 puta

Veoma se može dekorativno uraditi i postaviti kao hladno predjelo.

Način pripreme

Luk sitno isjecite.
Celer izrendajte.
Luk i celer pomiješajte sa sirom i dodajtesitno sjeckan peršunov list, malo soli, malo bibera.

Pripremite fišeke od mortadeletako što ćete svaki list zasjeći na jednoj strani i uviti u fišek.

Ovako pripremljene fišeke punite spremljenim nadjevom od sira.

Možete ih dekorisati na razne načine.
Peršunovim listom, stavljanjem na list salate, radića, crnim i zelenim maslinama, minijaturnim paradajzom...

Ovo možete poslužiti složeno na oval kao hladno predjelo za razne prigode.


|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Fišeci od mortadele
dvanaest
listova mortadele
-
krem sir ili sitni bijeli sir (može pomiješano)
jedna
mala glavica crvenog luka
jedna
mala glavica celera
jedna
vezica peršunovog lista
malo
soli
malo
bibera
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013