Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Fišeci od mortadele

Fišeci od mortadele

Objavljeno 21.02.2012 u 11:16:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Sir i namazi Google+ account

Recept je pregledan: 6805 puta

Veoma se može dekorativno uraditi i postaviti kao hladno predjelo.

Način pripreme

Luk sitno isjecite.
Celer izrendajte.
Luk i celer pomiješajte sa sirom i dodajtesitno sjeckan peršunov list, malo soli, malo bibera.

Pripremite fišeke od mortadeletako što ćete svaki list zasjeći na jednoj strani i uviti u fišek.

Ovako pripremljene fišeke punite spremljenim nadjevom od sira.

Možete ih dekorisati na razne načine.
Peršunovim listom, stavljanjem na list salate, radića, crnim i zelenim maslinama, minijaturnim paradajzom...

Ovo možete poslužiti složeno na oval kao hladno predjelo za razne prigode.


|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Fišeci od mortadele
dvanaest
listova mortadele
-
krem sir ili sitni bijeli sir (može pomiješano)
jedna
mala glavica crvenog luka
jedna
mala glavica celera
jedna
vezica peršunovog lista
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013