Filovane paprike bez mesa
Objavljeno 20.09.2014 u 08:58:26 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 29442 puta
Način pripremePaprike očistiti.Priprema fila. Krompir oguliti i sjeckati na kockice. Krompiru dodati opranu rižu. Dodati so sa začinskim povrćem, malo soli, malo crvene paprike i jednu šoljicu ulja. Sve dobro izmiješati. Filovati parike sa pripremljenim filom. Poredati paprike u tepsiju. Između filovanih paprika staviti isječen zreo paradajz i tikvicu isječenu na komade (kao na slici). Naliti malo vode i staviti da se peku u rernu. Odmah staviti malo ulja u tavu, zagrijati i dodati crvenu papriku. Paziti da crvena paprika ne izgori, ostaviti da bude crvene boje. Zaliti paprike (to uraditi odmah na početku pečenja). Peći paprike na umjerenoj vatri dok krompir potpuno omekša. Paprke služiti sa kajmakom, pavlakom, kiselim vrhnjem... Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: