Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Filovane paprike bez mesa

Filovane paprike bez mesa

Objavljeno 20.09.2014 u 08:58:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 21171 puta

Ko voli paprike bez mesa ovaj recept je odličan. Veoma ukusne domaće filovane paprike.

Način pripreme

Paprike očistiti.

Priprema fila. Krompir oguliti i sjeckati na kockice. Krompiru dodati opranu rižu. Dodati so sa začinskim povrćem, malo soli, malo crvene paprike i jednu šoljicu ulja.

Sve dobro izmiješati.

Filovati parike sa pripremljenim filom.

Poredati paprike u tepsiju. Između filovanih paprika staviti isječen zreo paradajz i tikvicu isječenu na komade (kao na slici). Naliti malo vode i staviti da se peku u rernu. Odmah staviti malo ulja u tavu, zagrijati i dodati crvenu papriku. Paziti da crvena paprika ne izgori, ostaviti da bude crvene boje. Zaliti paprike (to uraditi odmah na početku pečenja).

Peći paprike na umjerenoj vatri dok krompir potpuno omekša.

Paprke služiti sa kajmakom, pavlakom, kiselim vrhnjem...

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Filovane paprike bez mesa
-
paprike razne
-
isjeckan krompir za filovanje
-
šaka riže okruglo zrno
malo
soli sa dodatkom začinskog povrća
malo
soli
-
malda tikvica
-
zreo paradajz
-
ulje
-
crvena paprika
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013