Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Dženana torta

Dženana torta

Objavljeno 07.05.2012 u 09:22:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 27634 puta

Dobićete gustu masu, pa kad se ohladi dodajte...

Način pripreme

Priprema kore:
Od 5 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, prašak za pecivo, 1 kašike kakaa, 5 kašike oraha peče se kora na 180°C.

Krema:

Od 1l mlijeka, 3 kese pudinga od vanilije, 7 kašika šećera, 3 reda čokolade za kuhanje rendane ili sitno isjeckane i 2 kašike kakaa polako kuhati kremu dok se ne zgusne dobro.

Dobićete gustu masu, pa kad se ohladi dodajte 250g margarina i dvije kašike šećera u prahu. Sve lijepo sjedinite i stavite kremu na koru.

Ukrasite tortu sa šlagom i stavite u frižider da se malo torta "stegne".

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Kora
pet
jaja
osam
kašika šećera
osam
kašika brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašika kakaa
pet
kašika mljevenih oraha
Krema
1l
mlijeka
tri
kesice pudinga od vanile
sedam
kašika šećera
tri
reda čokolade
dvije
kašike kakaa
250g
margarina
dvije
kašike šećera u prahu
Ukras
400ml
vrhnja za šlag
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013