Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Dvije pogače u jednom receptu

Dvije pogače u jednom receptu

Objavljeno 08.05.2014 u 08:28:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 12264 puta

1.Sa mozzarellom i cherrytomaten'm  2.Sa susamom i čurukutom

Način pripreme

Prva pogača

Germu sa malkice šećera i mlake vode utopiti da se upjeni. U upjenjenu germu dodati sve navedene sastojke i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto na nadođe. Nadošlo tijesto na dva dijela razdvojiti. Prvi dio tijesta razviti valjkom za tjesteninu do 3cm debljine. Pogaču staviti u tepsiju prekrivenom backpapirom. Premazati žumanjkom istučenim sa 4 kašike mlijeka, preko poredati mazzarellu i cherrytomaten (minijaturni paradajz) pa posuti crnobijelim sjemenkama „susam & ćurukut“. Peći na 200°C.

Druga pogača

Tijesto razviti valjkom za tjesteninu do 2cm debljine, zatim staviti na tepsiju prekrivenom backpapirom i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi. Nadošlu pogaču prstima ispritiskati, prvo okolicu, zatim sredinu u manje kockice, kao što je na slici. Premazati sa preostalim žumanjkom od prve pogače, pa posuti sjemenkama „susam & čurukot“ Peći na 200°C.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Satojci za pogače
1kg
brašna
jedna
friška germa
500ml
mlake vode
jedno
jaje cijelo
jedan
bjelanjak
60g
putera rastopljenog
30ml
ulja
30g
šećera
20g
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013