Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Domaće buhtle

Domaće buhtle

Objavljeno 04.02.2018 u 18:52:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 959 puta

Lako za napraviti.

Način pripreme

Pomiješati brašno kvasac, šećer i sol, dodati mlijeko i maslac, rum, jaje i koricu od narandže.

Umijesiti i ostaviti pola sata da odstoji.

Napraviti 15-16 loptica. Ako želite filovati, u rukama tijesto razvijte u male jufkice, pa stavite u sredinu kašićicu džema ili neki krem po želji. Zatvorite jufkice.

Staviti u tepsiju predhodno namazanu maslacem neka odstoje u tepsiji oko 1h vremena.

Premazati ih maslacem i staviti u rernu zagrijanu na 180˘C. Peći oko pola sata.

Kada su gotove posuti ih šećerom u prahu.

|
Recept je objavila/o: Suna

Sastojci

Tijesto
600g
glatkog brašna
1,5
kesica suhog kvasca
200ml
mlakog mlijeka
100g
istopljenog mlakog maslaca
dvije
kesice vanilinog šećera
jedna
kašika šećera
malo
soli
nekoliko
kapi ruma
jedno
jaje
malo
narendane kore od narandže ili limunove
Nadjev
-
dzem ili neki krem
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013