Đuveč sa miješanim mesom
Objavljeno 29.01.2013 u 13:55:20 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 19654 puta
Način pripremeCrveni luk isjeći na rezance. U većoj tavi ili šerpi zagrijati ulje pa staviti pripremljeni luk da se proprži. U pekač staviti proprženi luk, pa dodati junetinu, ovčetinu isječenu na manje komade, paprike krupnije izrezane, izrezan paradajz, malo bibera i malo crvene paprike.Doliti tople vode i staviti u rernu da se polako krčka (ako je potrebno doljevati tople vode). Kada vidimo da je meso mekano dodamo so sa začinskim povrćem, malo posolimo, dodamo malo peršunovog lista sitno sjeckanog i pobiberimo ako je potrebno. Po potrebi dolijemo malo vode. D odamo prebranu i opranu rižu, malo izmiješamo i stavimo u rernu da se peče dok riža omekša.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: