Đuveč od bamije
Objavljeno 30.05.2011 u 11:41:53 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 31138 puta
Način pripremeTeletinu oprati i nasjeckati na komade. Luk sitno nasjeckati i na 80ml vrelog ulja ispržiti da dobije zlatnožutu boju. Na to dodati mljevenu papriku i meso, posoliti i dinstati.Pomalo dolijevati vodu da meso ostane napola mekano. Rižu ispržiti na 20ml ulja da postane staklasta. Tada složiti u zemljani lonac, meso staviti u sredinu, a oko njega rižu. Bamiju prokuhati u slanoj vodi, kojoj smo dodali malo octa i ocijediti. Zelenu papriku bez sjemena izrezati na šire kolute, a paradajz na kriške, pa oko mesa složiti bamiju, na nju zelenu papriku, a onda paradajz. Posoliti i dodati biber u zrnu. Zaliti kipućom vodom i peći u srednje ugrijanoj rerni oko 90 minuta.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: