Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Dijanine lepinje

Dijanine lepinje

Objavljeno 23.04.2012 u 16:00:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 19713 puta

Loptice pustiti da nadođu, pa nadošle...

Način pripreme

Umjesiti fino glatko tjesto i ostaviti da nadođe.

Nadošlo tijesto premjesiti i podjeliti na loptice.

Loptice pustiti da nadođu, pa nadošle loptice premazati sa mlijekom.

Malo ih razvući rukama i peći na pobrašnjenoj tepsiji 10 - 12 minuta na 200°C u prethodno zagrijanoj rerni.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Dijanine lepinje
500g
brašna
jedna
kašičica soli
25g
svježeg kvasca
200ml
mlakog mleka
100ml
maslinovog ulja
-
mlake vode po potrebi
Komentari na recept
Vaš komentar:
Saudin (30.05.2014 19:44:31)
Ja ja
Saudin (30.05.2014 19:42:50)
Ma dobrO je
Saudin (30.05.2014 19:42:24)
Ha ha
Saudin (30.05.2014 19:41:36)
Ha ha nemojte se sramotit sa Ovim uljem ovo ne izgleda na lepinu ha ha

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013