Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Dijanina lambada

Dijanina lambada

Objavljeno 17.04.2012 u 15:19:23 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 31153 puta

U drugoj činiji umutiti 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 1 vanilin šećer...

Način pripreme

Biskvit:
5 bjelanaca ulupati u čvrst snijeg.

U drugoj činiji umutiti 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašika ulja, 1 kašika vrele vode, malo praška za pecivo.

U to dodati 5 kašika brašna zatim lagano varjačom dodati snijeg od bjelanaca.

Peći na 200°C 10 minuta.

Narandžasti fil u 100ml mirinde umutiti 3 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera i malo narandžaste boje za kolače, a 900ml mirinde staviti u šerpu pa u tome skuvati puding.

Vreo fil staviti na biskvit.

Zatim keks petit oko 150g umakati u mlijeko i slagati na vreo puding.

Bijeli fil
6 kašika gustina, 6 kašika šećera umutiti sa 100ml mlijeka, a 400ml mlijeka staviti u šerpu i kad mleko provri skuhati u njemu gustin.

U ohlađen gustin dodati 200g pjenasto umućeenog margarina pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa.


Zatim 200g čokolade, 90g margarina lagano istopiti, dodati 3 kašike ulja, prohladiti i preliti preko bijelog fila.

Ukrasiti po želji.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Biskvit
pet
bjelanaca
pet
žumanaca
pet
kašika šećera
jedan
vanilin šećer
jedna
kašika ulja
jedna
kašika vrele vode
malo
praška za pecivo
pet
kašika brašna
Narandžasti fil
1l
mirinde
tri
pudinga od vanilije
šest
kašika šećera
malo
narandžaste boje za kolače
Keks
150g
petit keksa
malo
mlijeka
Bijeli fil
šest
kašika gustina
šest
kašika šećera
500ml
mlijeka
200g
pjenasto umućeenog margarina
Crna glazura
200g
čokolade
90g
margarina
tri
kašike ulja
Ukras
-
ukras po želji
Komentari na recept
Vaš komentar:
Noka (20.08.2012 15:34:22)
A koj br. na pleh za biskvit koristis?
Noka (20.08.2012 15:32:59)
Jaoo,ovo ti izgleda preljepo a i sastojci su TOP...Pisem ga u bjeleznik da ga ne izgubim za svaki slucaj....I pravim ga uskoro :)
dinica (17.04.2012 17:09:23) Brisi
Super je!

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013