Recept je pregledan: 33262 puta
Način pripremeBiskvit:5 bjelanaca ulupati u čvrst snijeg. U drugoj činiji umutiti 5 žumanaca, 5 kašika šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašika ulja, 1 kašika vrele vode, malo praška za pecivo. U to dodati 5 kašika brašna zatim lagano varjačom dodati snijeg od bjelanaca. Peći na 200°C 10 minuta. Narandžasti fil u 100ml mirinde umutiti 3 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera i malo narandžaste boje za kolače, a 900ml mirinde staviti u šerpu pa u tome skuvati puding. Vreo fil staviti na biskvit. Zatim keks petit oko 150g umakati u mlijeko i slagati na vreo puding. Bijeli fil 6 kašika gustina, 6 kašika šećera umutiti sa 100ml mlijeka, a 400ml mlijeka staviti u šerpu i kad mleko provri skuhati u njemu gustin. U ohlađen gustin dodati 200g pjenasto umućeenog margarina pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa. Zatim 200g čokolade, 90g margarina lagano istopiti, dodati 3 kašike ulja, prohladiti i preliti preko bijelog fila. Ukrasiti po želji.
Recept je objavila/o:
dinica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept