Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Dagnje u umaku

Dagnje u umaku

Objavljeno 03.03.2012 u 10:55:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Google+ account

Recept je pregledan: 6337 puta

Na ulju popržite vrlo sitno narezani luk i...

Način pripreme

Dagnje dobro očistite i operite, pa prvo polovicu stavite u posudu, poklopite je i stavite na jaku vatru.

Za pet minuta će dagnje biti otvorene, izvadite ih pa u sok stavite drugu polovicu i vratite na vatru.
Izvadite tada i njih.

Dagnje raspolovite otvorite i bacite onu polovicu u kojoj se ne\' drži meso.

Rasporedite školjke na oval i stavite u toplu rernu.

Pola litre soka, koji su pustile, ocijedite.

Na ulju popržite vrlo sitno narezani luk i bijeli luk (luk ne smije promjeniti boju).
Dodajte brašno, neka samo malo požuti, zalijte vinom i konjakom te sokom od dagnji.

Ne treba soliti, samo malo pobiberite i dodajte sasvim malo crvene paprike radi boje.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Dagnje u umaku
-
posuda od 5 litara dagnji
dvije
kašike maslinova ulja
jedna
velika glavice crvenog luka
tri
režnja bijelog luka
jedna
čašica konjaka
dvije
kašike brašna
jedna
čaša bijelog vina
malo
bibera
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013