Dagnje u umaku
Objavljeno 03.03.2012 u 10:55:36 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 5511 puta
Način pripremeDagnje dobro očistite i operite, pa prvo polovicu stavite u posudu, poklopite je i stavite na jaku vatru.Za pet minuta će dagnje biti otvorene, izvadite ih pa u sok stavite drugu polovicu i vratite na vatru. Izvadite tada i njih. Dagnje raspolovite otvorite i bacite onu polovicu u kojoj se ne\' drži meso. Rasporedite školjke na oval i stavite u toplu rernu. Pola litre soka, koji su pustile, ocijedite. Na ulju popržite vrlo sitno narezani luk i bijeli luk (luk ne smije promjeniti boju). Dodajte brašno, neka samo malo požuti, zalijte vinom i konjakom te sokom od dagnji. Ne treba soliti, samo malo pobiberite i dodajte sasvim malo crvene paprike radi boje.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Komentari na recept
Vaš komentar: