Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ćufte na povrću

Ćufte na povrću

Objavljeno 08.12.2010 u 15:20:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Internacionalna jela Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 39554 puta

Mljevenom mesu dodati rastopljen hljeb, jaja, isječen crni luk, so...

Način pripreme

Luk oljuštiti, oprati, isjeckati na kolutove i pržiti dok ne porumeni. Tome dodati opranu i isječenu mrkvu na kotutove.
Povremeno prelivati vodom. Kad mrkva omekša posoliti i pobibertti i dinstati još deset minuta.

U međuvremenu obariti grašak u slanoj vodi, pa obaren staviti u mrkvu. Tome dodati brašno i malo dinstati. Na kraju posuti sjeckanim peršunom.

Mljevenom mesu dodati rastopljen hljeb, jaja, isječen crni luk, so, biber i crvenu papriku. Masu dobro umijesiti i oblikovati ćufte. Svaku ćuftu pržiti dok ne porumeni.
Povrće služiti sa ćuftama posutim s parmezanom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

ćufte na povrču
500g
mrkve
četiri
kašike maslaca ili margarina jedna
jedna
šoljica vode
malo
soli
malo
bibera
450g
graška
jedna
kašika brašna
jedna
kašika sjeckanog peršunovog lista
čufta
400g
mljevenog mesa
jedna
kriška hljeba (odstajalog)
dva
jajeta
jedna
glavica crnog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike
četiri
kašike parmezana
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013