Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba

Čorba

Objavljeno 05.12.2014 u 19:21:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 5963 puta

Luk, juneće meso, krompir, mrkva, bamlja, mahune, grašak, šampinjoni, mješavina začina, biber, čili, mediteran začin, crvena paprika, oštro brašno, mlijeko, voda, kajmak, maslac, ajvar...

Način pripreme

U lonac nasuti malo ulja. Dodati luk i juneće meso koje je prethodno isjeckano na kockice (max. 7mm širine). Količina: zdjelica.

Začiniti malo sa slijedećim začinima: mješavina začina, biber, čili, crvena paprika.

Dinstati dok meso ne otpusti sok.

Nasuti zdjelicu vode. Čekati dok ne počne kuhati.

Dodati krompir isjeckan na kockice(max. 7mm širine). Količina: izvršna zdjelica.

Nasuti zdjelicu vode. Čekati dok ne počne kuhati.

Dodati grašak, mahune(max 1cm širine), manju mrkvu(max 5mm širine) i bamlju. Količina: izvršna zdjelica.

Nasuti pola zdjelice vode. Pustiti da se kuha 20min.

Dodati šampinjone isječene na listiće(debljine 2mm, širine 1cm). Količina: pola zdjelice.

Nasuti pola zdjelice vode.

Dodati malo mediteran začina i paradajz(manji) koji je prethodno sitno isjeckan. Izmiješati i kuhati dok se ne skuha.

U zdjelicu dodati dvije velike kašike oštrog brašna i vodu, te miješati dok se smjesa ne sjedini. Gustina mora biti kao kod gustog soka.

Sipati u lonac uz stalno miješanje. Dodati malo mlijeka i dvije velike kašike kajmaka, te izmiješati.

Nakon toga dodati veliku kašiku ajvara, te izmiješati.

Skloniti sa ringle i dodati malo čilia i kašiku maslaca, te miješati dok se ne istopi.

|
Recept je objavila/o: BHsanjalica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013