Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Čorba od ribljih glava

Čorba od ribljih glava

Objavljeno 04.12.2011 u 13:37:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Supe i čorbe sa mesom Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 25396 puta

Zatim dodajte istucani bijeli luk, vinsko sirće, so, biber, lovor i...

Način pripreme

Riblje glave operite izvadite škrge i kuhajte ih deset minuta u vodi.
Kada su kuhane izvadite ih i stavite u zdjelu da se ohlade.

Vodu u kojoj su se kuhale procijedite.

Sa glava poskidati, meso.

Crveni luk isjecite sitno i dinstajte na ulju doljevajući vodu, dok ne postane staklast.

Zatim dodajte istucani bijeli luk, vinsko sirće, so, biber, lovor i vodu u kojoj su se glave kuhale.
Dodajte očišćeno riblje meso sa.

Kuhajte na tihoj vatri oko 30 minuta.

Ukoliko je potrebno, u toku kuhanja doljevajte vodu.

Na kraju stavite crvenu papriku pa kuhajte sve još desetak minuta.

Po želji možete dodati ljutu papriku.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čorba od ribljih glava
4 do 5
glava od većih riba(šarana, soma i sl.)
dvije
veće glavice crvenog luka
4 do 5
čehna bijelog luka
tri
kašike vinskog sirćeta
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika crvene paprike
-
ulje
dva
liste lovora
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013