Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Čorba od kiselog kupusa

Čorba od kiselog kupusa

Objavljeno 18.11.2010 u 10:36:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 12612 puta

Kupus dobro operite, nalijte...

Način pripreme

Kupus dobro operite, nalijte ga vodom, dodajte biber u zrnu, lovorov list i po potrebi posolite pa kuhajte oko 45 minuta.

U međuvremenu napravite zapršku od malo brašna, razredite je i nalijte u kupus.

Zatim dodajte pileći file isečen na kockice i kuhajte sve oko 15 minuta.

Na kraju sve začinite kiselim mlijekom ili pavlakom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Čorba od kiselog kupusa
150g
kiselog kupusa ribanca
1,5l
vode
dva
lista lovora
malo
ulja
30g
brašna
150g
bijelog pilećeg mesa
200ml
kiselog mlieka ili milerama
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013