Recept je pregledan: 3033 puta
Način pripremeBiskvit:Umutiti četiri žumanca sa 80g šećera, dodati kašičicu vanilin ekstrakta, 40ml mlijeka, 40ml ulja, 80g brašna (prosijati brašno) 1 prašak za pecivo, kašičica cimeta i kakaa 30g. Sve dobro umiksati. U četiri bjelanca ubaciti prstohvat soli i umutiti da se dobije čvrsta pjena. Šaum (pjenu) umiješati u masu sa žumancima. Rernu ukljuciti da se zagrije, na 180°C. Na četvrtasti pleh, malo manji od pleha iz rerne, staviti pek papir, malo ga namazati puterom ili premazati uljem. Istresti smjesu, pa poravnati lopaticom. Peći 10 minuta. Kada je pečeno, izvaditi biskvit zajedno sa papirom iz tepsije i okrenuti ga na pek papir, posuti sa malo kakao praha ili na vlažnu salvetu. Pažljivo urolati. Krajeve zavrnuti i ostaviti u frizider na jedan sat vremena. Istopiti 60g čokolade za kuhanje sa 60g vrhnja. Umutiti 240g slatkog vrhnja i 70g sećera u prahu. U kremu dodati istopljenu čokoladu. Sve izmješati u jednoličnu masu. Izvaditi biskvit iz frižidera, odmotati ga i premazati kremom. Urolati i ukrasiti kremom ili istopljenom čokoladom i orasima. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: