Recept je pregledan: 29711 puta
Način pripremeOdvojite žumanjke od bjelanjaka.Žumanjke i šećer pjenasto umutite. U umućene žumanjke i šećer dodajte brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. U smjesu na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Masu istresite u papirom obložen, namazan maslacem ili margarinom i brašnom posut pleh. Pecite u rerni na laganoj vatri oko 130°C. Obratite pažnju da ne bude prepečeno da bi se moglo lijepo uviti u roladu. Tijesto stavite na mastan papir i zajedno s papirom uvijte u roladu. Kada se tijesto ohladi odvijte i odstranite papir. Premažite kremom i ponovo uvitje. Krema: Jaja i šećer dobro umutite. Kuhajte na pari, pri tome mikserom miješajte da dobijete gustu masu. Dodajte joj razmekšanu čokoladu koju smo otopili na laganoj temperaturi u rerni. Miješajte i dalje na pari da se čokolada sjedini sa ostalom masom. Uklonite s vatre. Pripremljenu kremu potpuno ohladite i umiješajte pjenasto umućen maslac i onda je krema gotova. Na kraju po želji roladu možete posuti ili naplaviti glazuru.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: