Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Čokoladna bomba

Čokoladna bomba

Objavljeno 17.11.2013 u 13:56:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 17327 puta

Jako ukusna torta, sa puno puno čokolade.. Njam njam

Način pripreme

Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg. 

U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro izmiksajte.

300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.

U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno (možete dodati malo brašna).  Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180°C.

Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano potisnite dok se ne spusti. 





Krema:

Istopiti ostatak čokolade na laganoj vatri i staviti da se ohladi. 

0.5l slatkog vrhnja izmutiti u čvrstu smjesu. Ohlađenju čokoladu dodajte u šlag pjenu i sve zajedno izmiksajte.

Na ohlađeni biskvit staviti kremu i ostaviti na hlađenje 4 sata. Najbolje je ako torta prenoći u frižideru.

Ukrasiti po želji.



|
Recept je objavila/o: aminamerima

Sastojci

Biskvit
osam
jaja
200g
šećera
100ml
ulja
300g
čokolade
pola
praška za pecivo
-
po potrebi malo brašna
Fil
400g
čokolade
500ml
slatkog vrhnja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013