Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Čičoka sa pilećim mesom

Čičoka sa pilećim mesom

Objavljeno 05.05.2011 u 10:01:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Sa povrćem Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 10509 puta

Dodati pripremljenu čičoku...

Način pripreme

U loncu zagrijati ulje, staviti sitno isjeckan crveni luk i malo propržiti da postane staklast.

Staviti na luk pileći file isječen na veće komade pa dinstati kratko vrijeme. Dodati pripremljenu čičoku isječenu na kocke, mrkvu isječenu na kocke, korijen peršuna, korijen celera, bijeli luk i paradajz svjež. Malo posoliti, pobiberiti. Dodati po želji malo bosiljka i crvenu papriku.

Na kratko prodinstati pa doliti supu od pileće kocke ili vodu. Kuhati oko jedan sat poklopljeno. Služiti toplo kao glavno jelo.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

čŒičoka sa Pilećim mesom
50ml
ulja
dvije
veće glavice crvenog luka
800g
pilećeg filea
700g
čičoke
dvije
mrkve
jedan
korijen peršuna
250g
korjena celera
četiri
čehna bijelog luka
dva
veća sviježa paradajza
malo
soli
malo
bibera
pola
male kašikice bosiljka
jedna
kašikica crvene paprike
supa
od pileće kocke
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013