Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ćevapčići u kajmaku

Ćevapčići u kajmaku

Objavljeno 26.02.2013 u 10:18:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa žara Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 37568 puta

Pećene ćevapčiće, vruće, staviti u kajmak.

Način pripreme

Juneće meso od vrata samljeti i dobro ga izmjesiti. Ostaviti na hladnom da odleži oko dvanaest sati. Kada je meso odležalo dodati so, pa ga opet dobro premijesiti. Od smjese praviti ćevapčiće. Peći ih na roštilju, plati, roštilj tavi...

Kajmak zagrijati (ne smije da prokuha) i staviti ga u zemljane časice ili u odgovaarjuće tanjre koji drže toplotu. Pećene ćevapčiće, vruće, staviti u kajmak.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

čevapčići u kajmaku
-
mljeveno meso (juneće od vrata)
malo
soli
-
kajmak
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013