Buranija sa junetinom
Objavljeno 22.02.2018 u 09:12:53 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 4337 puta
Način pripremeProdinstam luk i mrkvu, čehno bijelog luka, pa meso isjeckano na kockice. Dodam začine, so sa dodatkom začinskog povrća, biber i kašičicu mljevene slatke paprike. Naspem mlake vode ili temeljca. Nek se polako krčka.Kada je meso malo ukrčkano, dodajem buraniju. Svježu ili smrznutu. Ovo je puterica, svježa. Volim krompir sa buranijom, pa i njega urežem, kada je meso skoro kuhano. Na kraju dodam malo sos paradajza, suhog bosiljka i pred kraj peršunov sitno nasjeckani list (još bolje ako je svjež). Ovo je puterica buranija. Mesnata, lijepa i ukusna. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: