Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Buranija sa junetinom

Buranija sa junetinom

Objavljeno 22.02.2018 u 09:12:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 7026 puta

Ovo je puterica buranija. Mesnata, lijepa i ukusna.

Način pripreme

Prodinstam luk i mrkvu, čehno bijelog luka, pa meso isjeckano na kockice. Dodam začine, so sa dodatkom začinskog povrća, biber i kašičicu mljevene slatke paprike. Naspem mlake vode ili temeljca. Nek se polako krčka.

Kada je meso malo ukrčkano, dodajem buraniju. Svježu ili smrznutu. Ovo je puterica, svježa. Volim krompir sa buranijom, pa i njega urežem, kada je meso skoro kuhano.

Na kraju dodam malo sos paradajza, suhog bosiljka i pred kraj peršunov sitno nasjeckani list (još bolje ako je svjež).

Ovo je puterica buranija. Mesnata, lijepa i ukusna.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkić

Sastojci

Buranija sa junetinom
-
buranija
-
luk
-
mrkva
-
čehno bijelog luka
-
juneće meso
malo
bibera
malo
mljevene paprike
-
sos od paradajza
-
peršunov list
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013