Recept je pregledan: 26017 puta
Način pripremePuter istopiti tj. da kuha sve dok počne dobivati tamnožutu boju.Upržen puter uliti u manju zdijelicu i staviti na vruću vodu, kao što je na slici. Mljevene orahe i griz ujediniti. List jufke četkicom premazati uprženim puterom, pa zatim jufku posuti orasima i sa oklagijom savijati jufku (oklagija što tanja to bolje). Dok je oklagija u jufki, sa objema rukama pažljivo do željene duzine jufku na sredinu oklagije zbit i svaku jufkicu presjeći preko pola i savijati u krug, (kao na slici). Kada se sve jufke utroše, svaki krug baklave napuniti krupno sjeckanim orasima i ponovo ih premazati puterom. Prekriti backpapirom i peći na 170°C. Agda/sirup: U šerpu uliti vodu, oba šećera i kružiće limuna, pa kuhati na laganoj temperaturi. Agda je gotova kada polako klizi sa kašike. Hladnu baklavu sa hladnom agdom/sirupom preliti. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: