Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Buhtle 2

Buhtle 2

Objavljeno 18.04.2013 u 06:22:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 33582 puta

Jako ukusno.

Način pripreme

Znate kako se zakuhava dizano tjesto.

Kada je naraslo razviti debljine prsta, ja sam čašom vadila krugove.

Filovala po želji i fino oblikovala.

Važnoo!
Peći na 180°C oko 35-40 min.
Posuti šećerom u prahu i to je to.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

300ml
mlijeka
jedna
germa/kvasac
jedno
jaje
dva
žumanjca
pet
kašika šećera
100g
margarina sobne temperature
oko
700g brašna
Buhtle 2
300ml
mlijeka
jedna
germa/kvasac
jedno
jaje
dva
žumanjca
pet
kašika šećera
100g
margarina sobne temperature
oko
700g brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Vecky (02.08.2014 22:30:14)
Recept mi se sviđa , mislim da je i jako ukusan........

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013