Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Budimpeštanska štrudla

Budimpeštanska štrudla

Objavljeno 12.02.2012 u 14:45:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 12986 puta

Nafilovati i...

Način pripreme

Tijesto:
600g brašna, 30g kvasca, 250ml mlijeka, 60g šećera, jedno jaje, malo soli, 50g margarina
Zamjesiti tjesto i ostaviti da naraste.

Fil 1:
150ml-mlijeka, 150g šećera.
Kad to provri dodati jedan bjelanac, koru od pola limuna i 150g oraha.
Skloniti sa vatre.

Fil 2:
200ml-mlijeka, 60g šećera, vanilin šećer, 100g maka, kuhati pet minuta. Dodati dvije kašike griza i kuhati još dva minuta.

Od tijesta razvući dva pravougaonika, dužine 50/60cm.

Nafilovati i uviti u rolat.

Rolate isjeći uzduž, ali ne do kraja pa uviti jedan oko drugog (kao pletenicu).

Staviti u margarinom podmazan kuglof da odstoji 15 minuta, pa peći 45 minuta u zagrijanoj rerni na 200°C.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
600g
brašna
30g
kvasca
250ml
mlijeka
60g
šećera
jedno
jaje
malo
soli
50g
margarina
Fil 1
150ml
mlijeka
150g
šećera
-
koru od pola limuna
150g
oraha
Fil 2
200ml
mlijeka
60g
šećera
-
vanilin šećer
100g
maka
dvije
kašike griza
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013