Recept je pregledan: 12247 puta
Način pripreme150 grama bijelog šećera, smeđi šećer i vanilin šećer dobro izmiješati i dodati 2 jaja sobne temperature. Kašikom fino izmiješati (ne miksati ili lupati žicom). Maslac otopiti na niskoj temperaturi na šporetu i dodati kakao prah. Lijepo izmiješati i dodati smjesu od jaja. Brašno prosijati, dodati sol, prašak za pecivo, 1 kašičicu vanilin šećera i 1 kašičicu instant kafe. Grozđice namočiti u malo vode pomiješane sa aromom od badema da upiju svu tekućinu i udvostruče se. To možete uraditi sat prije početka pravljenja kolača, da pustite da grozđice upiju vodu i omekšaju. Ako ne volite grozđice, slobodno preskočite ovaj dio. Polako dodavati suhe sastojke smjesi od jaja i maslaca. Lagano izmiješajte da se svi sastojci fino sjedine. Dodati grozđice i još jednom izmiješati. Smjesu izručiti u namašćen i pobrašnjen pleh i peći u dobro zagrijanoj pećnici na 175°C precizno 30 minuta. Kolač ostaviti da se dobro ohladi i sjeći na veće kocke. Ja sam preko namazala smjesu šećera u prahu, malo vode i kakao praha, ali i to možete preskočiti ako pazite liniju. :)
Recept je objavila/o:
NeXi
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: