Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Božićni kruh sa sirom

Božićni kruh sa sirom

Objavljeno 06.12.2010 u 11:12:45 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 12134 puta

Promiješajte i dodajte omekšali maslac i kravlji sir te...

Način pripreme

Prosijte brašno, prašak za pecivo, pa mu dodajte šećer, vanilin šećer, so i začine...
Promiješajte i dodajte omekšali maslac i kravlji sir te sve sastojke i izradite u glatko tijesto.

Zatim dodajte ostale sastojke i pustite da pokriveno odstoji oko jedan sat.

Oblikujte tijesto u kruh i položite ga na namašćeni lim.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko jedan sat.
Još vruć kruh premažite otopljenim maslacem i obilno pospite šećerom u prahu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Božični kruh sa sirom
250g
kravljeg sviježeg sira
500g
brašna
jedan
prašak za pecivo
jedan
vanilin šećer
malo
soli
200g
šećera
malo
cimeta
200g
masalca
dva
jaja
250g
grožđica
200g
mljevenih badema
100g
kandiranog voća
dvije
kašikice ruma ili estrakt ruma
Premaz i posip
50g
maslaca
-
šećer u prahu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013