Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanski lonac na Jasminkin način

Bosanski lonac na Jasminkin način

Objavljeno 02.12.2013 u 11:30:29 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa krompirom Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 32283 puta

Ukusno je i čorbali.


Način pripreme

Ja sam upržila luk i meso na ulju.

Zatim dodala povrće i krompir.

Zalila vodom i začinima, te kuhala polako.

|
Recept je objavila/o: Jasminka-Mirsad Kljuco

Sastojci

Bosanski lonac
600g
mesa junetina
100ml
ulja
jedna
velika glavica luka crvenog
pet
češnjeva bijelog luka
400g
krompira rezanog na krupnije kocke
200g
mrkve krupno rezane na kockice
100g
peršuna i mahune
100g
kupusa grubo rezanog
100g
paprike svježe (žuta, crvena)
100g
graška
100g
paradajza ili nekoliko komada sitnog
dvije
kašike sosa paradajza sa bosiljkom
100g
kukuruza
100g
zeleni grah mladi
1,5l
vode
malo
soli i papra
malo
soli sa začinkim povrćem
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013