Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Bosanski kolač

Bosanski kolač

Objavljeno 10.01.2012 u 13:27:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 49152 puta

Još vruć kolač prelijte vručom agdom i...

Način pripreme

Žumanjke i šećer u prahu pjenasto izmiješajte. Dodajte maslac, ribanu koru od limuna, pšenični griz, brašno i slatko vrhnje. Sve lagano izmiješajte, te na kraju u masu umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Masu stavite u namazan i brašnom posut pleh. Pecite na srednjoj vatri oko 180°C dok bude pečena. Još vruć kolač prelijte vručom agdom i ostavite u plehu da se ohladi. Hladno isjecite na lijepe komade. Agda: sitni šećer i vanilin šećer dobro prokuhajte. Dodajte sok od limuna i odmah prelijte kolač.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanski kolač
četiri
žumanjka
jedna
čaša šećera u prahu
jedna
čaša rastopljenog maslaca
jedna
čaša griza
četvrt
čaše brašna
jeda
limun (kora od limuna)
jedna
čaša slatkog vrhnja
četiri
bjelanjka (snijeg od bjelanjaka)
Agda
300g
sitnog šećera
300ml
vode
jedan
paketić vanilinog šećera
pola
limuna (sok od limuna)
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna (14.03.2012 20:46:45)
Volim takve kolače tu nema greške.Jednostavno i jeftino za napraviti a prava poslastica.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013