Bosanska tagara
Objavljeno 23.12.2011 u 09:58:46 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 46677 puta
Način pripremeJedan i po kilogram mlade junetine, pola kilograma teletine, pola kilograma zrelog paradajza, pola kilograma paprika babura, jedan feferon (ko voli ljuto), dvije veće mrkve, dva veća korjena od peršuna, pola kilograma bijelog krompira, pola kilograma sviježeg kupusa, dvije glavice crvenog luka, pet češnjeva belog luka, jedna cijela glavica bijelog luka, kašika soli sa dodatkom začinskog povrća, malo soli, crvena paprika, biber u zrnu, 200ml ulja i jedna čaša vode.Meso isjeći na komade, isjeći povrće i luk, posoliti i dodati ostale začine, ulje, biber i crvenu papriku. Sve lagano rukama izmiješati i složiti u tagaru, ili ako nemate zemljanu onda možete zamjeniti vatrostalnom posudom sa poklopcem. Sve podliti vodom, pokriti listom kupusa i peći u rerni na tihoj vatri dok meso ne bude mekano. Prilikom provjere ne miješati i paziti da ne ispari sok. Tagara se služi iz iste posude u kojoj se jelo peklo.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: