Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanska kupus kalja

Bosanska kupus kalja

Objavljeno 14.02.2012 u 10:00:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Sa povrćem Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 26967 puta

To toliko zaliti supom da pokrije meso. Posuti biberom i dinstati...

Način pripreme

Meso oprati, isjeći na osam komada.

Luk sitno nasjeckati i na vrelom ulju ispržiti da malo požuti.
Dodati papriku, paradajz, bijeli luk i pola nasjeckana peršuna.

Sve još malo dinstati da bude napola mekano.

Glavu kupusa izrezati na 4 dijela, duž korijena, tako da se lišće drži korijena i složiti na meso tako da korijen bude okrenut prema dole.

To toliko zaliti supom da pokrije meso.
Posuti biberom i dinstati poklopljeno dok kupus i meso postanu mekani.

Na oval servirati meso.
Na svaki obrok jedan komad kupusa i posuti kiselim vrhnjem i nasjeckanim peršunom.

Za priiog uslužiti kuhani slani krompir.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Bosanska kupus kalja
1kg
bravetine ili junetine
400g
luka
100ml
ulja
malo
ukuhanog paradajza oko 40g
malo
mljevene crvene paprike
1kg
glavica slatkog kupusa
malo
soli
malo
mljevena bibera
jedna
manja glavica bijelog luka malo
100ml
kisela vrhnja ili kajmaka
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013