Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Bećar kocke

Bećar kocke

Objavljeno 18.04.2015 u 11:57:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 15595 puta

Extra kvalitetne kocke!

Način pripreme

Za ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.



Priprema glazure:

Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i nutellom rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.

Fil:1

Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.

Fil:2

Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.

Fil:3

Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.

 

Priprema oblatne: streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.

Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4. 

Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!  

Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!  

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Fil 1
400g
smokvi (suhe)
100g
grođica
-
sok jedne narandže
Fil 2
400g
mljevenih oraha
200ml
mlijeka
dvije
kašike puder šećera
dvije
kašikice arome (rum)
Fil 3
700ml
mlijeka
dva
pudinga okus vanille
250g
putera
pet
kašika šećera
Glazura
100g
čokolade (crne)
30g
čokolade (bijele)
jedna
kašika nutelle
jedna
kašika bijeli crem (nussetti)
jedna
kašika ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013