Recept je pregledan: 21336 puta
Način pripremeZa ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.Priprema glazure: Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i nutellom rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom. Fil:1 Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti. Fil:2 Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi. Fil:3 Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem. Priprema oblatne: streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu. Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4. Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom! Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći! Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: