Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bamija sa teletinom 1

Bamija sa teletinom 1

Objavljeno 03.12.2017 u 12:06:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 12681 puta

Bamija, teletina...

Način pripreme

Prodinstati nasjeckani luk na zagrijanom ulju da malo omekša, dodati mrkvu, pa još malo dinstati. Na to dodati isjeckano meso na kockice. Začiniti vegetom, biberom i sa malo aleve paprike.

Kada se meso blago uprži i porumeni, podliti sa temeljcem ili mlakom vodom tek toliko da voda prekrije meso i povrće.

Poklopiti sa malo otkrivenim poklopcem i kuhati.

Bamiju oprati. U malu šerpicu nasuti malo vode da prokuha, ubaciti bamiju na kratko pa je izvaditi. Staviti opet vode da kuha i dodati malo soka od limuna ili umijesto čimuna dodati kašiku sirćeta.

Kad bamija malo omekša izvaditi je i dodati u šerpu sa mesom i to kada je meso napola kuhano. Nek se sve zajedno kuha da meso omekša. Mlaku vodu pomalo dodavati ako je potrebno.

Na kraju zgusnuti saft sa kašikom sos paradajza i posuti sa isjeckanim svježim peršunom. Pustiti da jos par minuta kuha.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkic
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013