Recept je pregledan: 56402 puta
Način pripremePuter istopiti tj. da kuha sve dok počne dobivati tamnožutu boju.Na kratko ohladiti.List jufke četkicom premazati uprženim puterom. Zatim jufku posuti orasima i sa oklagijom savijati jufku (oklagija što tanja to bolje). Dok je oklagija u jufki, sa objema rukama pažljivo do željene dužine jufku zbiti, kao što je na slici. U namaščenu tepsiju skidati jufke sa oklagije. Kad se sve jufke utroše, ponovo ih premazati preko puterom i peći na 170°C. Agda/sirup: U šerpu uliti vodu oba šećera i limun. Kuhat na laganoj temperaturi. Agda je gotova kada se promjesi kašikom i kada dignemo kašiku iz agde, zadnja kap sa kasike treba se razvlačiti, tad je i gotova. Hladnu baklavu zaliti sa hladnom agdom/sirupom. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: