Recept je pregledan: 23709 puta
Način pripremeU zdjelu staviti brašno, šećer i so. Dodati tanko isječene kriške maslaca, mlijeko i aromu vanilije. Smjesu miješati viljuškom dok se ne sjedini. Napraviti jufku od smjese. Mozete pri pravljenju jufke dodati malo brašna. Prepoloviti na dva dijela.Prvom polovicom obložiti unutrašnjost(dno i zidove) silikonskog kalupa. Debljina tijesta bi trebala biti oko 3mm. Držati u frižideru sat vremena. Drugu polovicu razviti u kvadrat debljine 3mm. Držati u frižideru sat vremena. Izvaditi prvu polovicu. Tanko premazati jajem(prethodno umućenim)unutrašnjost(dno i zidove). Poredati listove jabuke. Posuti šećerom i pudingom(prašak) od vanilije. Poredati višnje i maline. Posuti šećerom i pudingom (prašak) od vanilije. Izvaditi drugu polovicu. Isjeći na trakice sirine 1cm. Obloziti ivice kalupa. Redati trakice kao na slici(redati na slijedeci način-trakica(1 cm)-razmak(1,5-2cm)-trakica-razmak-trakica-itd., preko toga ponoviti postupak tako da šupljine budu u obliku baklave(romba)). Trakice tanko premazati jajem. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C. Pri pravljenju ove pite su korištene jabuke, višnje i maline. Možete koristiti i drugo voće.
Recept je objavila/o:
BHsanjalica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: