Recept je pregledan: 45954 puta
Način pripremeŽumanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješati i dodavati po malo naizmjenice sa mlijekom da se nebi stvarale grudice. Kad se smjesa izjednači izliti u pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne bude pečeno.Zavisno od brašna biskvit može zahtijevati i malo dodatnog mlijeka. Skuhati 2 vrećice pudinga od vanilije i 1 vanilin šećer u 500 ml mlijeka. Kad se puding ohladi na sobnu temperaturu a maslac sobne temperature i štaub šećer umutiti pjenasto i umiješati u puding i lagano mutiti dok ne dobijemo kompaktnu i jednoličnu masu. Tako pripremljenu kremu nanijeti na ohlađen biskvit. Na laganoj vatri ušpinati 250 gr šećera i 40 ml vode. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 110°C počnite mikserom praviti snijeg od 6 bjelanjaka. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 121C skinite ga sa vatre i lagano sipajte u snijeg dok ne potrošite sav sirup i onda ga stavite na paru i miješajte pjenjačom dok se ne počne hvatati na stijenke posude, cirka 5-6 minuta. Tako pripremljen snijeg nanesite na žutu kremu. Dekorirajte sa čokoladnim zrncima, listićima ili žele bombonima narezanim na listiće.
Recept je objavila/o:
divlji prasac
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: