Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Almin domaći hljeb 2

Almin domaći hljeb 2

Objavljeno 20.11.2012 u 10:59:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 8230 puta

Moj domaći hljeb ...

Način pripreme

Od navedenih sastojaka (bez jajeta) zamijesiti tijesto.

Ostaviti na toplo mjesto da nadođe.

Kada je tijesto nadošlo, razdijeliti na 8 jednakih loptica.

Prvo jednu lopticu izdvojit dosta manju, veličine jajeta.
8 loptica nakuhat i redat u springform ili dublju šerpu, pomašćenu okolo, a dno prekrit backpapirom.

Zatim ostavit ponovo da nadođe na toplom mjestu.

U međuvremenu pripremat malu lopticu za ukrasit hljeb preko (kao sto je na slici).

Kada se hljeb ukrasi, onda se premaže istučenim bjelanjkom-velike loptice, a žumanjkom mali cvjetići.

Peći na 200°C nekih 45/50 min.

P.s: dok se hljeb peče, 4/5 puta se treba prešpricat vodom preko.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Almin domači hljeb 2
1kg
brašna
jedna
friška germa
-
topla voda po potrebi
-
so i šećer pola pola
jedno
jaje za premazat preko
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013