Aidin čokoladni kuglof sa limunom i narandžom
Objavljeno 14.12.2018 u 13:54:41 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 3050 puta
Način pripremeIzmiksati jaja sa prstohvatom soli. Dodati šećer pa izmiksati.Uliti sve tečne sastojke. Prosijati brašno u tečnu masu, dodati prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet, kardamom i muškatni oraščić. Izmiješati žicom, pa još malo sa mikserom na najmanjoj brzini. Uključiti rernu na 180°C. Kalup za kuglof premazati puterom i posuti brašnom. Izliti smjesu u kalup i staviti ga u rernu. Oko pola sata peći na 180°C, smanjiti na 160°C 15-ak minuta i još peći na 130°C oko 15 minuta.RERNU NE OTVARATI dok ne bude pečen kuglof. (Kod mene su grijači u rerni jaki.Npr ako treba peći na 180°C stepeni, kod mene je na 170°C. Tako da, temperaturu štimate onako kako pečete inače i kako poznajete svojstva svog šporeta. Istopiti čokoladu sa malo ulja, mlijeka i šećera. Preliti preko kuglofa Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: