Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Recepti

Recepti - posljednji objavljeni

Slana jaja Jaja tvrdo skuhamo, ljusku svuda uokolo malo razbijemo i ostavimo 24 sata u jakoj rastopini soli ( 3-4 velike kašike na 1 l vode ).
Ragu od varganja Varganje očistimo, narežemo na kocke, dinstamo oko deset minuta na maslacu. Dodamo narezano kuhano meso i oguljenog na kocke isječenog paradajza i kuhamo deset do dvadeset minuta.
Dinstane gljive Na vrućem maslacu dinstamo svijetložuto luk, zatim dodamo pripremljene i narezane gljive. Dinstamo ih u vlastitom soku dok ne postanu mekane.
Umak za salatu Dobro izmješamo ulje, sok od limuna, ili ocat, dodamo aromatično bilje i pomješamo sa dobro ocijeđenom salatom.
Salata glavatica Vanjske listove salate odstranimo, ostale otrgnemo i razrežemo ako su veliki.
Ragu od ovčetine na lovački način Meso obrišemo, narežemo na velike kocke, kuhamo ga istiha 80 minuta u pola litra vode i osmini ili četvrtini litre rasola dok ne postane mekano.
Janjeća prsa na roštilju ...janjeća prsa i stavimo ih u tavu za pečenje. Ako su masna, polijemo ih... Pečemo ih u rerni otprilike jedan sat, a kad dobiju svijetlo rumenu boju, stavimo ih na zamašćen roštilj, premažemo sa malo maslaca i pečemo otprilike još deset minuta.
Šašlik Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza. Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta.
Ovčiji kotleti S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013