Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Članci » Savjeti

Pretraga recepata



Bosanskikuhar.ba je novi web portal. U toku je objavljivanje kuharskih recepata koji se svakodnevno dodaju.
Bosanskikuhar.ba on Facebook

Tagovi

Posljednje sa foruma

molba, azemina-minka, 13.03. 20:50
Rolat od banana , Stilmat, 03.03. 14:04
Halve, dragant, 11.02. 21:57
Nairnice i zdravlje, Eldar, 08.11. 23:27
Zdravlje, Black rose, 08.11. 23:17

Komentari na recepte

Paluza, hilmo arnaut, 10.06. 20:23
Rahat lokum, dragant, 04.07. 02:19
Cigle, pera, 08.12. 21:05
Štrudla, Alsi, 23.11. 17:31
Banini, Vecky, 16.06. 19:54

Savjeti

Danas smo bili u posjeti ribarnici „Karaka“ u Tuzli, koja se nalazi na „Maloj pijaci“ u istocnom dijelu grada . Veliki izbor sviježe ribe nas je oduševio. Vjerujemo da bi svaki ljubitelj ove......
Pored pripremanja jela, važnu ulogu kuharstvu i gastronomiji ima serviranje. I najukusnije pripremljeno jelo, ako se na sto iznese u staroj i okrnjenoj posudi ili šerpi, izgubiće od svoje privlačnosti.
......
Sviježa jaja potopiti u krečno mlijeko. Za ovo koristiti potupno čistu drvenu, staklenu ili keramičku posudu (nikako metalnu).
Jaja pojedinačno potapati u tečnost pomoću drvene kutljače ili sa dvije drvene......
U najstarijim zapisima grožđe je uz jabuku prvo voće koje se pominje i jedno od najbogatijih hranjljivim sastojcima. U grožđu već prema vrstama, ima 14-30% šećera, pa mu u tome može konkurisati samo smokva.......
Svi sokovi mogu pasteriziranjem postati trajni, bez obzira na to kako ih pripremamo i da li su slatki ili nisu. Međutim, sok bolje sačuva svoju aromu ako ga prije pasterizacije zašećerimo. Staklenke, koje smo......
Ovih dana poslije praznika red je da zamjenimo mesnu ishranu vegetarijanskom ishranom. Suhi grašak, grah i ostalo mahunasto povrće mogu donekle uspješno da zamjene bjelančevine životinjskog porijekla......
Uobičajeno je da se tijesta za kolače stavljaju u toplu pećnicu. Međutim, ako vatra nije dobra može se dogoditi da se kora zapeče, a sredina ostane gnjecava ili da zbog laganog pečenja tijesto spadne i umjesto......
Najčešći načini pripremanja mesa su: kuhanje, dinstanje, prženje i pečenje. Kuhanje mesa. Kada kuhate supu-juhu, meso stavite u hladnu vodu da supa-juha bude jača. želite li sočno meso, stavite ga u vrelu......
Dnevni minimum svježeg voća koje čovjek treba da pojede jeste približno 300g. Međutim, prema statističkim podacima, ta brojka je upola manja. Lajnus Poling, dvostruki nobelovac, stručnjak za ishranu, rekao je da......
Evo nekoliko ideja za dopunjavanje majoneze! Andaluzijski umak: dodajte majonezi kašiku ukuhanog paradajza i sirovu papriku narezanu na sitne rezančiće. Ružičasti umak: u majonezu umiješajte sok svježeg......
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013