Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Članak » Pasteriziranje voćnih sokova

Pasteriziranje voćnih sokova

Objavljeno 21.08.2013 u 16:59:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Savjeti



Svi sokovi mogu pasteriziranjem postati trajni, bez obzira na to kako ih pripremamo i da li su slatki ili nisu. Međutim, sok bolje sačuva svoju aromu ako ga prije pasterizacije zašećerimo. Staklenke, koje smo napunili sokom i zatvorili gumenim čepom, stavimo na podmetač ili na uložak u lonac napunjen vodom i zagrijavamo ih 20 minuta, i to jabučni sok do 75°C, a sok od jagoda do 80°C. Radi kontrole temperature stavimo termometar u staklenku napunjenu vodom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013