Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Salata Windsor Meso, celer, jabuku i bananu narežemo na kockice ili rezance.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.
Čorba od karfiola, cvjetače Karfiol razdijelimo na cvjetiće, dobro ih operemo i kuhamo u vodi koju smo malo posolili.
Čorba od celera Celer operemo, ogulimo i izrežemo na tanke komade, stavimo u malo posoljenu vodu da provri i pustimo da se kuha na blagoj temperaturi oko  25 minuta.
Šarena čorba od povrća Pripremimo povrće, tanko ga narežemo, brzo propržimo na vrućem maslacu, pospemo brašnom, zalijemo juhom i malo posolimo.
Poširana jaja Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.
Slana jaja Jaja tvrdo skuhamo, ljusku svuda uokolo malo razbijemo i ostavimo 24 sata u jakoj rastopini soli ( 3-4 velike kašike na 1 l vode ).
Salata glavatica Vanjske listove salate odstranimo, ostale otrgnemo i razrežemo ako su veliki.
Brudet na dalmatinski način Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Juha od luka Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.
Krem juha od gljiva Krem juha od gljiva je fino predjelo od gljiva.
Ukusna riblja juha Riblja juha je izvrsno predjelo za sve ljubitelje ribe kao i one koji su željni da promijene svakodnevnu ishranu.
Juha od rajčice Juha od rajčice je recept za sve ljubitelje kuhane hrane.
Španski omlet Omlet na španski način je fino predjelo (može se služiti i za doručak) koje se napravi u veoma kratkom vremenskom roku.
Pikantna pita Pikantna pita je pravo osvježenje za predjelo.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013