Početna
Recepti
Kategorije
Članci
Rječnik
Pošalji recept
Nalazite se:
Početna stranica
» Predjela
Predjela
Punjena kuhana jaja
Tvrdo skuhati jaja oljuštiti i prepoloviti. Izvaditi žumance koje pasiramo i izmiješamo sa maslacem.
Meze od sira i dinje
Isjeći dinju na riježnjeve i očistiti od košpica.
Lovačka čorba od gljiva
Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom
Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Salata Windsor
Meso, celer, jabuku i bananu narežemo na kockice ili rezance.
Špageti s ćufticama od mesa
Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.
Čorba od karfiola, cvjetače
Karfiol razdijelimo na cvjetiće, dobro ih operemo i kuhamo u vodi koju smo malo posolili.
Čorba od celera
Celer operemo, ogulimo i izrežemo na tanke komade, stavimo u malo posoljenu vodu da provri i pustimo da se kuha na blagoj temperaturi oko 25 minuta.
Šarena čorba od povrća
Pripremimo povrće, tanko ga narežemo, brzo propržimo na vrućem maslacu, pospemo brašnom, zalijemo juhom i malo posolimo.
Poširana jaja
Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.
Slana jaja
Jaja tvrdo skuhamo, ljusku svuda uokolo malo razbijemo i ostavimo 24 sata u jakoj rastopini soli ( 3-4 velike kašike na 1 l vode ).
Salata glavatica
Vanjske listove salate odstranimo, ostale otrgnemo i razrežemo ako su veliki.
Brudet na dalmatinski način
Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...
Juha od luka
Juha od luka je predjelo koje se pripremi za 10 minuta na veoma jednostavan i brz način.
Krem juha od gljiva
Krem juha od gljiva je fino predjelo od gljiva.
« Prethodna
1
2
...
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Sljedeća »
Niste prijavljeni.
Prijavite se
ili se
registrujte
.
Pretraga
Pretraži sve
Pretraži po tagovima
Traži
Tagovi
tunj
jabuke
zeleni paradajz
kuglof
pile
riba
goveđe srce
bosanski lokum
radič
paprikaš
majoneza
morski plodovi
trbušci
kiflice
popara
džin
grašak
voće
uštipci
rolat
Burek
suhi kolači
čorba
pita
kiselo vrhnje
badem
suho meso
pileća jetra
bešamel
but
Prikaži ostale tagove
Partneri
Impressum
|
Marketing
|
Kontakt
|
Uslovi korištenja
Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013