Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Jaje na oko sa kobasicom Jaje istresti na vrelo ulje, a zatim smanjiti temperaturu na najmanje. Paziti da žumanjak ostane čitav.
Ovčiji bubrezi na ražnju Ovčije bubrege pripremimo, narežemo na komade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično s proprženim komadima luka, a na kraju nabodemo mali paradajz.
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Riba na roštilju Očišćene skuše, velike srdele..
Pirjani grašak Grašak operemo, propržimo na rastopljenom maslacu, zalijemo juhom, dodamo soli i malo šećera.
Tuzlanska čorba Mljeveno meso zajedno s naribanim lukom i mrkvom( narezanom na tanke rezance ) kuhamo u vodi  oko 15  minuta.
Allgauska čorba od sira Od maslaca i brašna napravimo svijetlu zapršku, zalijemo hladnom juhom i pustimo da provri.
Brokoli čorbica Povrće prepržiti na ulju, par minuta. Dodati vodu, kuhati dok ne bude mekano. Staviti zatim u blender, zajedno sa sirom i usitniti.
Punjena kuhana jaja Tvrdo skuhati jaja oljuštiti i prepoloviti. Izvaditi žumance koje pasiramo i izmiješamo sa maslacem.
Meze od sira i dinje Isjeći dinju na riježnjeve i očistiti od košpica.
Lovačka čorba od gljiva Na ulju prodinstamo narezane gljive, na kockice izrezano suho meso i izrezan luk.
Čorba od krastavaca s bijelim vinom Krompir kuhamo sa vinom dok ne postane mekan, a zatim ga propasiramo i promješamo s vrhnjem.
Salata Windsor Meso, celer, jabuku i bananu narežemo na kockice ili rezance.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013