Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Riblji fileti za sladokusce Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.
Čorba od luka Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.
Čorba od špinata Krompir izrežemo na kocke, propržimo na ulju; sa sitno sjeckanim lukom.
Rezanci sa mljevenim mesom Na zagrijanom maslacu ili suncokretovom ulju ispržiti sitno sjeckani luk, dodati mljeveno meso, so, biber, i poklopiti u šerpi i dinstati.
Rezanci sa orasima Kuhane i ocjeđene rezance staviti na malo zagrijan maslac, dobro promješati...
Jaje na oko sa kobasicom Jaje istresti na vrelo ulje, a zatim smanjiti temperaturu na najmanje. Paziti da žumanjak ostane čitav.
Ovčiji bubrezi na ražnju Ovčije bubrege pripremimo, narežemo na komade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično s proprženim komadima luka, a na kraju nabodemo mali paradajz.
Odresci sa šunkom na žaru Odreske operemo, obrišemo i natrljamo solju i biberom. Svaki odrezak posebno omotamo komadom šunke i pečemo ga 4-6 minuta s obje strane na roštilju.
Teleća koljenica na ražnju Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.
Riba na roštilju Očišćene skuše, velike srdele..
Pirjani grašak Grašak operemo, propržimo na rastopljenom maslacu, zalijemo juhom, dodamo soli i malo šećera.
Tuzlanska čorba Mljeveno meso zajedno s naribanim lukom i mrkvom( narezanom na tanke rezance ) kuhamo u vodi  oko 15  minuta.
Allgauska čorba od sira Od maslaca i brašna napravimo svijetlu zapršku, zalijemo hladnom juhom i pustimo da provri.
Brokoli čorbica Povrće prepržiti na ulju, par minuta. Dodati vodu, kuhati dok ne bude mekano. Staviti zatim u blender, zajedno sa sirom i usitniti.
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013