Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Bosanska potkriza Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...
Pržena pileća krilca Zagrijte rernu na 220 C. U zdjeli izmješajte mrvice, peršun, so, biber, crvenu papriku i bijeli luk.
Pileća krilca sa roštilja Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...
Sogan dolma Podrezati vrhove na glavicama luka. Staviti glavice luka da se skuhaju u vodi, ali paziti da se ne prekuhaju. U vodu se moze dodati malo sirćeta.
Medaljoni od krompira Krompir naribati na krupno i malo bolje posoliti, dodati sasvim malo bibera, sitno sjeckani luk i jaja.
Ćufte u paradajz sosu Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno.
Klepe, kulaci Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.
Pastrmka sa mladim lukom Ribu očistiti nasoliti i na malo ulja ili putera prepržiti da se
zarumeni.
Odresci šarana u foliji Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i ostavite ih da odstoje oko 15 minuta.
Buredžici U tavi na zagrijanom ulju pržimo sitno isjeckani luk. Posolimo i pobiberimo. Kada omekša, dodamo mljeveno meso.
Imam baildi Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...
Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.
Pohovani smuđ Ribu očistite, operite, odrežite joj glavu, rep i peraje.
Zatim je presjecite na pola, odvojite meso od kosti i isjecite na šnicle debljine 2 cm.
Pržena deverika Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Tjestenina sa pavlakom i jogurtom U zdjeli izmiješamo  jogurt, mileram, svježi sir, jaja i sol. Manju tepsiju dobro premažemo sa maslacem i u nju poredamo ocijeđene tjestenine.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013