Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Supa od prase Očišćenu prasu i celer isjeckajte na komadiće i prodinstajte na ulju.
Krompir krofne Krompir skuhajte i izgnječite kao za pire i dodajte mlijeko...
Ciganska pečenica Posolite mljeveno meso i promješajte. Ostavite sat dva da stoji...
Preliv od plavog patlidžana Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.
Lovačko meso Istucite šnicle, posolite, pobiberite i ostavite da malo odstoje. Suho meso isjecite...
Piperada Šunku isjecite na režnjeve, sitno isjeckajte papriku, crni i bijeli luk, a paradajz...
Musaka od kiselog kupusa Kupus sitno isjeckajte i izdinstajte malo na ulju.
Sarma od kelja Kelj poparite vrelom vodom...
Punjeno pile Operite pile i namžite ga uljem spolja i iznutra.
Sarajevska čorba Meso izrežite na kocke. U tavi zagrijte...
Šnicle od ribe Riblje filete isprati u tekućoj hladnoj vodi, dobro ocjediti i isjeći na kocke. Namazati ih sokom od limuna...
Seljački doručak Zagrijati ulje u tavi, staviti isjeckan skuhan krompir...
Sitni ćevap Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...
Sarma u kiselom kupusu Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...
Sarma u japraku Očistite, isjeckajte luk pomješajte ga sa mljevenim mesom.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013