Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Dinstani biftek sa vinom Poklopiti i dalje dinstati. Zatim izvaditi biftek i staviti ga na toplo. Propasirati sok od pečenja...
Pileća supa sa griz noklama Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha...
Ruska salata Isjeći krompir na sitne kockice pa ga skuhati, takodje i mrkvu prvo isjeći na sitne kockice pa i nju skuhati...
Širden, bumbar Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu...
Višegradska čorba Za to vrijeme u posebnoj posudi bamiju zaliti vodom, sirćetom i malo posoliti...
Ašćikadunine sarmice Isjeckajte sitno meso pa ga pomiješajte s usitnjenim sirom...
Krem supa od celera Glavice korijena celera oprati i kuhati u 1l vode...
Francuska salata Kad je kuhan, oguli se i izreže na kockice...
Salata od celera i piletine Kuhano pileće meso sitno isjeckati..
Prženo bijelo meso od purana Odresci bijelog mesa se istucaju i posole.
Salata od mahuna Mahune se očiste, operu i izrežu na kose rezance...
Začinjeni karfiol cvjetača Karfiolu treba vanjske listove odrezati a unutarnje podrezati...
Riblji fileti sa rižom i povrćem Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti...
Zelena čorba U ključaloj vodi obarite špinat ili koprivu...
Pastirska čorba Špinat ili koprivu sitno isjeckajte i prodinstajte na ulju...
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013