Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela

Predjela

Juha od šampinjona Prodinstajte ih malo da puste vlastiti sok i dodajte...
Čušpajz od blitve Izrendati luk i mrkvu pa prodinstati na ulju, dodati blitvu...
Namaz od meda i maslaca U posudu staviti med i maslac...
Zubatac kuhani Tada se stavi u posoljenu hladnu vodu s komadom luka, malo maslinova ulja...
Pržene pastrmke Očistiti pastrmke i staviti u napravljenu marinadu da odstoje prije przenja..
Marinirana lokarda, plavica Kad je pečena, složi se u zdjelu. Zatim se uzavre 250ml ulja, 250ml vinskog octa...
Kajgana Razmuti se dobro viljuškom 6 cijelih jaja sa dvije kašike hladne vode.
Razvijani uštipci Tjesto razviti, isjeći ga i pržiti uštipke na ulju...
Tjestenina sa gorgonzolom i špinatom Istopiti maslac, dodati zaleđeni spinat, prodinstati da se otopi, dodati sir...
Rizi-bizi Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan...
Kupus-repa Kupus repu očistiti isjeći na kockice i obariti.
Skuše ili sardine u ulju Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi...
Rolat od sira Sir pasirati, dodati žumanca, maslac, brašno, malo soli i dobro izmješati. Onda umiješati snijeg od bjelanaca...
Jaja u sosu od senfa Nasuti bijelo vino i ostaviti da se sos još malo ukuha. Dodajet senf miješajući...
Omlet sa brašnom i mlijekom Umješati brašno u mlijeko. Dodati jaja, so i biber. Masu snažno ulupati.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013